Bonfait: Verpakking Stamppot met een Twist

Verpakkingsontwerp voor de kartonnen sleeves voor kant-en-klare verse stamppotten van Bonfait.

In opdracht van Bonfait, is door Foxworks een serie van drie varianten voor verschillende verse stamppotten ontworpen. Het gaatom in de magnetron te bereiden kant-en-klare stamppotten die in de koeling in verschillende supermarkten worden verkocht.

Bonfait wilde met deze kant-en-klaarmaaltijden een nieuw en wat jonger publiek aanspreken dan normaal de meeste stamppotten koopt. Daarom hebben deze  'Stamppotten met een Twist' een verneiuwende receptuur gekregen, met misschien niet direct voor de hand liggende combinaties van ingredienten. De verpakking moest deze modernere insteek uitstralen. Foxworks heeft daarom een ontwerp gemaakt met sterk aangezette kleurvlakken, die passen bij de hoofdingredienten, en een duidelijke gestileerde weergave van deze ingredienten in de vorm van eveneens door Foxworks uitgevoerde handgetekende illustraties. Gecombineerd met een speels lettertype is zo een opvallende verpakking gecreëerd.

De verschillende smaken stamppot worden aangeduid met een duidelijke kleurmarkering, die aansluit bij het hoofdingredient.

Referenties: Bonfait

Gecategoriseerd onder:

illustratie grafisch ontwerp